Tekvicový koláč
foto: istockphoto.com
Jeho príprava je jednoduchá, chutí vynikajúco a vyzerá efektne.
Suroviny
- dozretá tekvica
- 5 vajec
- 1dl oleja
- soľ a korenie
- 200 gramov polohrubej múky
- prášok do pečiva
- strúhanka na posypanie plechu
- podlhovasté kusy červenej cibuľky
Postup
- Stačí iba nastrúhať jednu dozretú tekvicu, zmiešať s piatimi vajíčkami, decilitrom oleja, soľou a korením.
- Následne do zmesi primiešajte 200 gramov polohrubej múky s práškom do pečiva a redšie cesto vylejte na vymastený a strúhankou posypaný plech.
- Na panvici si zatiaľ môžete na oleji dozlatista opražiť väčšie podlhovasté kusy červenej cibuľky a tú potom poukladajte na cesto a posypte ešte orechmi, ľanovými či sezamovými semiačkami, hrubozrnnou soľou, rascou – skrátka, s čímkoľvek sa vám zažiada.
- Lahodný koláč pečte pri teplote 180 °C približne pol hodiny, pokým nebude povrch krásne zlatistý.